Gelijkspel Jong Schouwen, verlies Schouwse vrouwen

Het Schouws elftal onder 23 jaar heeft woensdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van het Goese SSV'65. De Schouwse vrouwen verloren met 1-2 van Smerdiek. Op het voetbalveld in Scharendijke zette Arjan Smalheer op zijn eigen veld de eilandelijke 'jeugdselectie' op een 1-0-voorsprong. SKNWK'er Wesley Goud verdubbelde de marge. De aansluitingstreffer van de Goese formatie, onder leiding van toekomstig Duiveland-trainer Henk Schouten, was een fantastische goal. Jan Baaijens zag Rick Postema, de doelman van Jong Schouwen, te ver uit zijn goal staan en waagde het er op. Vanaf veertig meter schoot Baaijens raak. Niet lang erna kopte SSV'65 ook de gelijkmaker achter De Bruse goalie.

[banner]

Op sportpark Den Hogen Blok was de eerste helft tussen het Schouws vrouwenelftal en Smerdiek, dat speelde met een combinatie van het eerste en tweede team, een gelijkopgaande strijd. De beste kansen waren wel voor de eilandelijke formatie. Esther van de Hoek en Sanne Tamerus slaagden er niet in de keepster van Smerdiek te passeren. Aan de andere kant maakte debuterende keepster Manon van de Zande haar selectie meer dan waar. Met een aantal schitterende reddingen hield zij vooralsnog haar doel schoon. Tien minuten voor de rust viel de 1-0. Een goed genomen hoekschop van Bianca Kloet werd door Stella van Trierum prima ingeschoten. Na de rust had Smerdiek duidelijk het beste van het spel. De thuisploeg werd veelal in de verdediging gedrukt en sporadisch was er een counter. De verdediging van de Schouwse ploeg hield stand tot een kwartier voor tijd. Toen slipte de linkerspits van Smerdiek door de verdediging en schoot de bal onhoudbaar achter de Schouwse keepster. Niet veel later viel de 1-2. Een schot werd aangeraakt en plofte zomaar in het doel.