Aangeenbrug met remise naar negende titel

Algemeen

In de slotronde van de Zierikzeese schaakcompetitie behaalde Hans Aangeenbrug voor de negende keer sinds 1993 het clubkampioenschap. Hij won dertien partijen en speelde er vijf remise.

Niemand was in staat van Aangeenbrug te winnen, al was met name Sjaak Spiegels hier een keer heel dicht bij. Aangeenbrug leek in zijn kampioenspartij al snel op winst af te stevenen. Met enkele gevaarlijke penningen en een open lijn voor zijn dame dwong hij de met zwart spelende Kees Bimmel tot het verdedigen van een moeilijke stelling. Op bewonderenswaardige manier slaagde Bimmel er telkens in elk gat te dichten. Naarmate de partij vorderde vervlakte het voordeel van Aangeenbrug, en beide spelers besloten de strijdbijl te begraven. Door dit resultaat kon Bimmel nog net de vijfde plaats overnemen van Aat Brakel, die al enkele weken verstek moest laten gaan vanwege ziekte.

[banner] 

De kampioen van vorig jaar, Bas van der Graaf, benutte een overbodige zet van tegenstander Han van der Made door fel op de aanval te spelen, wat hem uiteindelijk de winst opleverde. Martin Krijger eindigde op de derde plaats via een voorzichtige overwinning op Herman Jukkenekke. Laatstgenoemde dwong Krijger tot uiterste opmerkzaamheid door vanuit alle mogelijke standen valstrikken in de stelling te vlechten. Nummer vier Sjaak Spiegels won van Peter de Vrieze doordat hij diens paard in een hoek van het bord kon opsluiten. Na een lange wandeling kon de koning van Spiegels hoogstpersoonlijk aan het edele ros de genadeklap toedienen. Materiaalman Stoffel Stoel neemt na meer dan dertig jaar afscheid van de club. Hij deed dit met een mooie overwinning op Dick Doeswijk. Het feit dat Doeswijk al snel een stuk weggaf weerhield Stoel er niet van de partij te beslissen met een mooie aanval, met al zijn stukken, op de zwarte koning. Kedem Gutkind liep tegen zijn eerste nederlaag op, tegen schaakleraar Paul Greefhorst. Johan van de Velde leek goed uit de opening te komen tegen Chris van Eldik Al snel had hij een toren midden op het bord geposteerd en dreigde het witte centrum onder de voet te lopen. Even later vergiste van de Velde zich toch nog, en kon van Eldik geroutineerd afwikkelen naar een gelijkspel.

 

Meer nieuws