Gemankeerd ZSC'62 verliest veel, maar niet alles

Twee rode kaarten en een 3-1-nederlaag tegen Wolfaartsdijk. Dat zijn de keiharde feiten voor ZSC'62 in de eindfase van de nacompetitie. De ploeg uit Scharendijke verloor zaterdagmiddag op Noord-Bevelandse bodem veel, maar nog niet alles. Het elftal van interim-coach Ronald van Oeveren begon nogal gemankeerd aan haar eerste duel in nacompetitie waarin twee tickets voor de derde klasse kunnen worden bemachtigd. Doelman Stefan Smalheer en spits Arjan Smalheer waren op vakantie en verdediger Pascal Stoutjesdijk stond in normale kledij langs de kant in Wolfaartsdijk. Toch kon Van Oeveren - hij speelde sinds zijn komst niet een keer met dezelfde elf - een representatief team op de been brengen. Omdat Wolfaartsdijk haar eerste wedstrijd met 1-4 van Alliance had gewonnen, stond ze al bijna met anderhalf been in de derde klasse. Met die wetenschap wist de thuisploeg eigenlijk niet wat nu de beste tactiek was voor de tweede partij. En bij ZSC'62 is niet iedereen ervan overtuigd dat promotie naar de derde klasse de beste optie is. Het was de ploegen aan te zien. Immers, een gelijkspel zou beide teams goed uitkomen. Wolfaartsdijk zou dan op vier punten komen en onbereikbaar voor Alliance en ZSC'62 zou dan thuis tegen Alliance genoeg hebben aan een punt om ook te promoveren. Echter, tot een gelijkspel kwam het niet, al had ZSC'62 dat zeker verdiend.

[banner]

ZSC'62-doelman Luc van Beemen brak de wedstrijd open. Op een voor hem onfortuinlijke en onbedoelde manier. In de tiende minuut haalde hij buiten zijn strafschopgebied een speler van Wolfaartsdijk onderuit. Onreglementair volgens de scheidsrechter en dus rood. Een aantal minuten later verkondigde Van Beemen tegenover ex-ZSC'62-trainer Rini Verwest dat hij de betreffende speler niet eens zou hebben geraakt. Hoe dan ook, Van Beemen moest het veld ruimen en werd vervangen door Raymond Bodbijl. Vanwege de komst van de B-junior, die een zeer verdienstelijke wedstrijd keepte, moest Kasimier Snoek er ook van af. Wolfaartsdijk wist zich geen totaal geen raad met de overtalsituatie en ZSC'62 greep de nieuwe situatie aan om er maar gewoon het beste van te maken. En hoe! Dankzij een zeer fraaie treffer van Jos Erades, vanaf twintig meter in de linkerbovenhoek, verwierf ZSC'62 zich plotseling een mooie positie, 0-1. De rood-witten hielden nog lang stand, maar moesten toezien dat het vlak voor rust 1-1 werd. Daarvoor had Jan-Willem Dorreman ZSC'62 op 0-2 moeten zetten, maar faalde oog in oog met de doelman. Na rust volgde ploeggenoot Rene Coomans het 'voorbeeld' van Dorreman. Ook hij wist in een onderling duel met de Wolfaartsdijk-keeper de trekker niet op de juiste manier over te halen. Op driekwart van de wedstrijd kwam Wolfaartsdijk op een 2-1-voorsprong en kon ze de promotie na de derde klasse alvast gaan vieren. Een kwartier voor tijd kreeg dat feestje voor Wolfaartsdijk-speler Jarno Waterham een naar bijsmaakje vanwege een rode kaart na zijn tweede gele prent. Qua spelers waren de verhoudingen dus weer 'hersteld', nu de score nog. Zo ver kwam het niet. Er werd nog wel een speler uitgestuurd. In blessuretijd - waarom die er werd bijgeteld, mag Joost weten - haalde 'good old' Werner Klaassen in de 'zestien' een speler van Wolfaartsdijk onderuit. Een terechte strafschop en straf genoeg zou je veronderstellen. De scheidsrechter - en hij is de baas - toonde Klaassen ook nog eens een rood. De benutte strafschop was slechts voor de statistieken. Klaassen treurde ondertussen. Want was het dezelfde Klaassen niet die vorig jaar eveneens rood kreeg in het nacompetitieduel met Apollo'69? En heeft Klaassen niet gezegd, als ZSC'62 promoveert, dat hij stopt bij het eerste elftal? Tegen Alliance heeft ZSC'62 aan een punt genoeg om te promoveren. Als dat het geval is, gebeurt dat zonder Klaassen. En dan heeft Klaassen tegen Wolfaartsdijk zijn laatste wedstrijd voor ZSC'62 gespeeld. Afscheid met rood. Heb je daar al die jaren voor gevoetbald....