Ondernemers houden woontoren in de gaten

Algemeen

Terwijl de projectontwikkelaar al droomt van het bouwen in ’t Sas-gebied in Zierikzee, wordt er achter de schermen door de ondernemers in de directe omgeving met argwaan gekeken naar de plannen.

 In eerste verkennende gesprekken in het gemeentehuis hebben de ondernemers aangegeven verworven rechten te hebben.

Zo staat het bedrijf Precisiewerk Zierikzee BV binnen een straal van de oude silo. Zowel het bestemmingsplan als de afgegeven vergunningen staat helemaal geen bouwactiviteiten toe in die omgeving. Ook geen toren dus. Maar directeur Clarijs van het bedrijf voelt niets voor een reactie. Hij verwijst naar voorzitter Warnaar van de Vereniging Bedrijvenpark Zuid; de oude Zuidhoek.

 

Warnaar:,,Het klopt dat onze vereniging zich als spreekbuis heeft opgeworpen. Kijk, we praten met de ontwikkelaar en hebben duidelijk gemaakt dat wij er als eerste zaten. Dat willen we graag vasthouden in de gesprekken.”

 

[banner] 

 

Delta project Partners, DPP in Zierikzee, heeft bij monde van directeur M. Bij de Vaate al eerder aangegeven wel iets voor een woontoren te voelen op de plaats van de silo. Daarnaast is er plaats voor zo’n 200 woningen. Wethouder R. van der Wekken zit op dezelfde lijn, hoewel burgemeester en wethouders formeel nog geen standpunt ingenomen hebben.

 

Maar dan moeten er dus nog al wat spelregels aangepast gaan worden. En omwille van de voortgang van het project zijn alle pijlen op overeenstemming gericht. Immers, als iemand bestemmingsplanwijzigingen gaat aanvechten, kan ’t Sas een lange weg wachten.

 

De politieke groepering Alert! heeft de meningen onder de bevolking gepeild. De voor- en tegenstanders van hoogbouw lopen redelijk gelijk op. Alert! heeft de enquête op haar site gepresenteerd met bijgaande fotosimulatie.

 

De ondernemers in Zuid praten dus over hun toekomst. Volgens Warnaar zou juist precisiewerk problemen kunnen krijgen als er woningbouw in de omgeving komt. ,,En wat men ook vreest is, dat de eerste bewoners niet moeilijk doen, maar de tweede generatie wel. Dat willen we voorkomen,” aldus Warnaar. ,,Maar,” zo zegt hij ,,we gaan voor een goede oplossing. We doen nu al suggesties voor als er gebouwd gaat worden. En we zijn er allemaal bij gebaat als we eruit komen.”

 

Meer nieuws