Serieuze stap Zierikzee richting 'finale'

Algemeen

Door een 1-4-overwinning op HVV'24 heeft Zierikzee een serieuze optie genomen op een 'finaleplaats' in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Bij afwezigheid van zes mensen, waarvan de basisspelers Freek Torensma (scheurtje in ellepijp) en Elmar Verhage (knieblessure), leverde de nummer twee van de derde klasse A met name een puike tweede helft af tegen de nummer tien van de tweede klasse E. Na de 0-0-ruststand en nadat Mathijs Hage een goede kans onbenut liet, liet Zierikzee er tegen het Hulster elftal geen twijfel over bestaan wie deze zondagmiddag de beste was.

[banner] 

Vanzelfsprekend was Mathijs Hage met twee goals, net als in de thuiswedstrijd tegen Jeka, van doorslaggevende betekenis. En met zijn eerste treffer van het seizoen en de vierde van Zierikzee stelde Patrick Roggeband HVV'24 voor een schier onmogelijke taak volgende week zondag bij de return sportpark Den Hogen Blok met een goed resultaat te verlaten. Zierikzee-trainer Marco Groeneveld waarschuwt voor te vroeg optimisme, maar gelijk aan Jeka werd tegen HVV'24 in de eerste wedstrijd een marge van drie goals bewerkstelligd. In Breda kwam Zierikzee eigenlijk geen moment in gevaar en die ervaring kan de ploeg zondag 25 mei goed van pas komen. De rood-zwarten missen in de return wel de verdedigers Barry Hage en Martijn van Grunsven vanwege een schorsing. De meest waarschijnlijke andere 'finalist' is Dubbeldam dat Zeelandia/Middelburg met 3-0 versloeg. De eindstrijd op zondag 1 juni wordt op neutraal terrein afgewerkt.

Uitslag Nacompetitie voor plaats in tweede klasse: HVV'24-Zierikzee 1-4 (0-1 Wesley Quist, 0-2 en 1-3 Mathijs Hage, 1-4 Patrick Roggeband)

Meer nieuws