Goede uitgangspositie Zierikzee in nacompetitie

Algemeen

Dankzij een 3-0-overwinning op Jeka heeft Zierikzee goede perspectieven om de volgende ronde van de nacompetitie te halen. De Bredase ploeg, periodekampioen in een andere derde klasse, had zeker mogelijkheden om een of meerdere treffers te maken op sportpark Den Hogen Blok, maar stuitte of op Zierikzee-doelman Peter Brusse of was niet scherp genoeg in de afronding. Anderzijds had de thuisploeg zeker kansen om de score nog hoger te laten uitvallen, maar ontbrak het ook bij Zierikzee wel eens aan de scherpte in een-tegen-eenduels met de Jeka-goalie. De 3-0-zege kwam tot stand door twee terecht gegeven strafschoppen. In beide gevallen wist Mathijs Hage er wel raad mee. Ver in blessuretijd zette Ingmar Quist na een goede aanname en prachtige goal Jeka op een nog verdere achterstand. Normaal gesproken maakt Jeka in de return op Tweede Pinksterdag die nadelige marge niet meer goed en lijkt Zierikzee in de volgende ronde van de nacompetitie zich op te kunnen maken voor HVV'24.

[banner]

Uitslagen Nacompetitie voor plaats in 2e klasse: Zierikzee-Jeka 3-0 (1-0 en 2-0 Mathijs Hage (beiden strafschop), 3-0 Ingmar Quist)

Vijfde klasse B: Ouwerkerk-Lepelstraatse Boys 4-3 (1-1 Julien Totte, 2-1 Wouter van Marle, 3-1 Jakkoo Brouwer, 4-1 Richard van de Berg) Nieuw-Borgvliet-Dreischor 3-1 (0-1 Frank van der Helm) Zonnemaire-NVS 2-1 (1-1 Maurice Hart, 2-1 Peter 't Hart) Renesse-Lewedorpse Boys 0-3

Meer nieuws