Een zotte zaterdag voor het Schouwse voetbal

Algemeen

Geen enkel puntverlies voor SKNWK, het kampioenschap van Duiveland en Brouwershaven toch naar de nacompetitie. Het Schouwse voetbal beleefde 26 april een zotte zaterdag. Want zoveel sportieve hoogtepunten binnen een tijdsbestek van twee uur is uniek zoals het hele seizoen voor Schouwse voetbalbegrippen al uitzonderlijk is. Dat SKNWK de competitie zonder puntverlies afsloot, zat er na het behalen van de titel op 15 maart wel in. Maar je moet het nog wel even doen. In de resterende zes wedstrijden na het kampioenschap leek het alleen uit tegen Smerdiek mis te gaan. Met een benutte strafschop, vijf minuten voor tijd, behield het Nieuwerkerkse elftal de ongeslagen status. En deze werd ook in de 26e speelronde, uit tegen Halsteren, niet meer geschonden. Overigens is SKNWK het enige standaardelftal in Nederland dat in het seizoen 2007/2008 geen punt heeft laten liggen.

[banner]

Dat Duiveland kampioen van de derde klasse A is geworden, zat er ook aan te komen. De Oosterlandse formatie had vorige week in de uitwedstrijd tegen WHS de buit al binnen kunnen hebben, maar bleef toen steken op 2-2. Door de overwinning van Veere op VCK, ook op de 21e speeldag, moest Duiveland zaterdag winnen van Apollo'69 om zeker te zijn van een plaats in de tweede klasse. Het al gedegradeerde Apollo'69 legde Duiveland op sportpark Oosterpark geen strobreed in de weg: 6-0. En wat is er nu mooier dan op eigen veld kampioen worden? Overigens had Duiveland ook mogen verliezen want Veere kwam tegen De Meeuwen niet verder dan 1-1. Dat Brouwershaven er nog met een prijsje vandoor zou gaan, zat er niet bepaald in. Ja, het kon maar dan moesten de andere uitslagen op de slotdag van de vierde klasse in het voordeel van Brouwershaven uitpakken. En het mirakel, zoals dat op de site van Brouwershaven werd omschreven, voltrok zich ook. Dat Brouwershaven zelf van Waarde won en dat ZSC'62 FSV versloeg, behoorden tot de reele mogelijkheden. Echter, dat Yerseke zich in eigen huis door SPS liet aftroeven, was een grote verrassing. Door dat verlies plaatste Brouwershaven zich voor de nacompetitie, die komende zaterdag begint. Brouwershaven is de vijfde Schouwse ploeg die zich dit seizoen verzekerd van het seizoenstoetje. Eerder deden dat Bruse Boys, Renesse, Zierikzee en ZSC'62 al. Tegen de laatste start Brouwershaven zaterdag op eigen veld de nacompetitie. Tegen wie de andere teams spelen, is komende week op de site en in de krant te lezen.

Uitslagen Tweede klasse E: Bruse Boys-AZVV 3-2 (1-0 Jan-Peter Dekker, 2-1 Mats Willemse, 3-1 Gerard Vogel)

Derde klasse A: Duiveland-Apollo'69 6-0 (1-0 Dennie le Comte, 2-0 Barry Steenpoorte, 3-0 Wilmar van de Sande, 4-0 Dennie le Comte, 5-0 Barry Steenpoorte, 6-0 Dennie le Comte)

Vierde klasse A: MZVC-Mevo 6-2 (0-1 Gerbrand Verton, 4-2 August de Jonge) Arendskerke-DFS 2-2 (0-1 Anco van der Linde, 1-2 Rene van der Linde)

Vierde klasse B: Waarde-Brouwershaven 0-4 (0-1 Werner Boot, 0-2 en 0-3 Patrick Berrevoets, 0-4 Clement van Splunder) Halsteren-SKNWK 2-5 (0-1 Wilco de Valk, 0-2 Maarten Padmos, 0-3 Erwin Nelissen, 1-4 Maarten Padmos, 2-5 Wilco de Valk) Chrislandia-WIK'57 0-5 (0-1 Arjan Berrevoets, 0-3 Rick Bevelander, 0-4 Bram Blakenburg) ZSC'62-FSV 3-2 (1-1 Jan-Willem Dorreman, 2-1 Rene Coomans, 3-1 en 4-2 Arjan Smalheer)

Meer nieuws