Ingecalculeerde nederlaag kampioen Forza

Algemeen

De volleybalsters van Forza hebben het seizoen afgesloten met een 1-3- nederlaag tegen Volcom. Het verlies was enigszins ingecalculeerd omdat Forza-coach Gerard Westerveld bewust startte met de jongere uitvoering van het eerste vrouwenteam van de Schouwse volleybalclub. Dit hield in dat Lisa Weeber, Dorien Vogel en Chantal Savenij vanaf het eerste punt in de basis stonden en daar gedurende vier bedrijven bleven staan. Het jeugdige drietal stond dit seizoen in de promotieklasse A vaker aan de kant dan het speelde. Een terecht keuze van Westerveld omdat de drie meiden het niveau nog niet aankunnen.

[banner]

Niettemin liet het jonge trio wel zien te kunnen volleyballen. Want in drie van de vier sets stond Forza behoorlijk ruim voor maar wist de thuisploeg het in sportzaal De Vanger niet af te maken. Slechts in de vierde set lukte het wel, maar toen had Volcom de zege al op zak. Direct na afloop hadden Vogel, Savenij en Weeber er behoorlijk de pee. Ze baalden zichtbaar en hadden Westerveld graag laten zien dat Forza ook met het drietal wedstrijden kan winnen.

De laatste wedstrijd van de Forza-mannen werd in 'stijl' afgesloten. Zoals zo vaak dit seizoen in de promotieklasse B werd er met 4-0 verloren. Deze keer gaf Benevia het al gedegradeerd Forza een draai om de oren.  

Meer nieuws