,,Ik weet niet of zijn trainingsstof goed genoeg is"

Algemeen

Het kampioenschap van DFS in de vierde klasse A, afgelopen zaterdag behaald door een 4-2-zege op Cadzand, was pas de tweede sinds 1994. Veertien jaar geleden waren Ronald Braam, Huib Nortier (beiden 34 jaar) en Anco van der Linde (36) er ook al bij. WereldRegio legde de drie DFS-musketiers daags na de titel vijf vragen voor en kreeg vaak eerlijke antwoorden.

Waarom is DFS kampioen geworden? Braam: ,,We spelen het beste voetbal spelen en we zijn ook een collectief. Als er eentje wegvalt, staan er anderen klaar. We hebben ook een wat bredere selectie, dus het kan ook worden opgevangen. Ook in de periode dat we met schorsingen zaten, hebben we geen punten verloren. Dat heeft de doorslag gegeven”. Van der Linde: ,,We zijn een hecht team en zijn er op vooruit gegaan doordat er een heleboel spelers bij zijn gekomen. Die hebben wel hun inbreng gehad vergeleken met vorig seizoen. Toen was het huilen met de pet op. De jongens die er bij zijn gekomen, hebben het goed opgepakt. Je kunt merken dat ze een tandje hoger hebben gespeeld.”

Wat was jouw rol in het kampioenschap? Van der Linde: ,,Toch wel de jonge jongens sturen. Ze kijken toch een beetje tegen je op hoewel ik dat zelf niet in de gaten heb. Mijn doelpunten vielen tegen, maar we hebben een team waarin veel spelers kunnen scoren. Dat is ook wel een voordeel”. Nortier: ,,Ik vind zelf dat ik een slecht seizoen gedraaid hebt. Ik had een heel wisselend niveau en vroeg me af ik het nog wel kon of niet te oud werd. Maar als aanvoerder moet ik ook de sfeer in de ploeg houden. Dat is wel belangrijk geweest”.

Is dit je laatste seizoen? Braam: ,,Dat weet ik echt nog niet. Ik sta niet iedere week in de basis. Het zal vanzelf wel minder worden. Maar ik ga niet zeggen dat ik al stop”. Nortier: ,,Als mijn lichaam het toelaat, ga ik graag door”. Van der Linde: ,,Nee, ik ga nog even door”.

Heeft DFS genoeg potentie voor de derde klasse? Braam: ,,Ik denk het wel. We zijn een voetballende ploeg en dat komt er in de derde klasse beter uit. Voetballend hebben we er de kwaliteiten voor. Als we de groep bij elkaar kunnen houden, kunnen we leuk meedraaien in derde klasse”. Nortier: ,,Dat zullen we moeten zien. In de derde klasse wordt iets meer gevoetbald waardoor we wat meer ruimte krijgen. Nu hadden we vaak wedstrijden met twintig man op één helft. Dat is lastig voetballen”. Van der Linde: ,,Colijnsplaatse Boys promoveerde vorig jaar naar de derde klasse en staan nu in de middenmoot. Dar moeten wij ook kunnen”.

Is Nico Schoute de juiste trainer voor DFS? Braam: ,,Daar kan ik heel weinig van zeggen want ik hem persoonlijk niet. Het moet nog blijken”. Nortier: ,,Die vraag wordt op het hele eiland gesteld. Ik heb zelf bij de besprekingen gezeten en is het ook een financiële kwestie. Als bestuur moet je ook het belang van de hele vereniging in de gaten houden. Ik heb wel vertrouwen in hem Waarom niet?” Van der Linde: ,,Ik ken hem niet zo goed maar heb zo mijn twijfels. Ik weet niet of zijn trainingsstof goed genoeg is. Het is meer een gezelschapsmens”.

Meer nieuws