De Niervaert wordt De Neervaert voor All Ready

All Ready is in de zaalcompetitie weer een tweedeklasser. Dat is de keiharde conclusie na het met 23-21 1 verloren beslissingduel met Bolnes. Voor het tweede opeenvolgende seizoen in de eerste klasse had het eerste team van de Zierikzeese korfbalvereniging een beslissingswedstrijd nodig. Vorig jaar redde All Ready nog het vege lijf, maar zaterdag werd het zaalseizoen van net niet inderdaad ook net niet. In sporthal De Niervaert in Klundert trof All Ready in Bolnes een ploeg die in mentaal opzicht de zaken net even water beter op een rijtje had staan. Zeker nadat All Ready had verzuimd de partij naar zich toe te trekken.

[banner]

Na een 11-11-ruststand had All Ready in de tweede helft het initiatief. Bij 12-11 kwam de ploeg van trainer Sjaak Joziasse voor het eerst op voorsprong, bouwde de marge uit naar twee treffers totdat het enkele minuten voor tijd 16-14 stond. Bolnes rechtte nog eenmaal de rug en kwam in de slotminut via een stip zelfs op gelijke hoogte: 16-16. Door de gelijke stand was er een verlenging van tweemaal tien minuten noodzakelijk. Voordat All Ready in de gaten had dat de verlenging was begonnen, sloeg Bolnes een onverbrugbare kloof van vier treffers. De formatie uit Ridderkerk profiteerde dus optimaal van de mentale opdonder die All Ready moest verwerken na de gelijkmaker van de tegenstander in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. En zo beleefde All Ready in de Niervaert haar neervaart naar de tweede klasse.