Schaak top-vijf blijft ongewijzigd

Algemeen

Ook in de 23e ronde van de Zierikzeese Schaakvereniging bleef de top intact.

 Hans Aangeenbrug behield zijn comfortabele voorsprong van 60 punten, dat is ongeveer anderhalve winstpartij. Martin Krijger verkleinde zijn achterstand tot 100 punten, ruim 2 winstpartijen.Bas van de Graaf had besloten de koploper flink aan de tand te voelen. Een uiterst moderne variant van de Pirc kwam op het bord. Beide spelers demostreerden hun uitgebreide kennis, een mooie partij kwam op het bord. De kansen wisselden steeds, maar de remisemarge werd niet overschreden.

[banner] 

 

Sjaak Spiegels maakte handig gebruik van enkele zwakke plekken in het centrum van Martin Krijger zijn stelling. Het leverde Spiegels behalve een pion ook nog eens een gevaarlijke aanval op. In groeiende tijdnood zag hij echter een vijandelijke damezet over het hoofd. Het kostte hem een paard, en uiteindelijk de partij.

Aat Brakel is in grote vorm. Vorige week nog liet hij in een teamwedstrijd een van Zeelands sterkste schakers, Sassenaar Gert van Rij, peentjes zweten. Nu gaf hij de met wit spelende Herman Jukkenekke geen kans om zijn specialiteit, aanval in open stelling, te laten zien. De degelijke stelling bezorgde Jukkenekke zoveel hoofdbrekens, dat hij door tijdsoverschrijding zijn partij verloor.

Opmerkelijk is de opmars van Kedem Gutkind. De net 12 jaar geworden jeugdspeler won zijn vijfde partij op rij. Het is de vraag wanneer en tegen wie hij gestuit wordt.

Meer nieuws