Hotelplan ontwikkelaar gesneuveld

Algemeen

Projectontwikkelaar J. Bij de Vaate in Zierikzee heeft tevergeefs een poging ondernomen een Bastionhotel op het nieuwe businesspark in Zierikzee te krijgen. De gemeente zag zijn plannen niet zitten. Ondertussen heeft de Ondernemerskring Schouwen-Duiveland de mogelijke komst van een hotel op deze locatie weer op de agenda gezet.

Bij de Vaate spreekt van ,,een gemiste kans’’. De ontwikkelaar ziet vooral kansen voor een hotel ,,of McDonalds’’ in het zogenaamde Noordwestelijke deel, het stuk dat het meest in het oog springt. Maar daar wordt binnen de muren van het gemeentehuis dus anders over gedacht. Projectleider P. van Tuijl van de gemeente ziet wel kansen voor een hotel, maar dan meer in het centrumgedeelte. Met bouwer Heijmans wordt momenteel gewerkt aan de verdere invulling van het gebied.

Bij de Vaate heeft er geen trek in om al te veel woorden de afwijzende houding van de gemeente vuil te maken. Hij had zijn ideeën uitgewerkt voor Ballast Nedam. Overigens is het nooit tot de aanbesteding van het gebied gekomen. Het idee was zowel de aanleg als de invulling van het park via een Europese aanbesteding in de markt te zetten. Maar daar heeft de gemeente vanaf gezien, omdat het de gemeente weinig voordeel zou opleveren

Meer nieuws