Logo wereldregio.nl

Cees Jongepier wint Zeeuwse fotosalon 2008

Cees Jongepier van fotoclub Valkenisse heeft de 9e editie van de Zeeuwse fotosalon gewonnen. Fotoclub Schouwen-Duiveland viel helaas niet in de prijzen.

De winnende foto blinkt volgens de jury uit vanwege het prachtige strakke landschap, de weerspiegeling en de stilte.

Anne Pfaff van fotoclub de Draadontspanner heeft de tweede prijs gewonnen en de derde prijs is naar Wiliam Wagenaar van de Draadontspanner gegaan. De wisselbokaal voor de beste fotoclub gaat naar fotoclub Valkenisse. De inzendingen van deze club zijn bij elkaar opgeteld het best gewaardeerd door de jury.

De Zeeuwse fotosalon is een fotowedstrijd en fototentoonstelling voor leden van vier fotoclubs van boven de Westerschelde. Dit jaar waren er 70 inzendingen die door een jury onder leiding van Theo Mastenbroek zijn beoordeeld op kwaliteit, originaliteit en uitvoering. Volgens de jury waren de inzendingen dit jaar van een hoge kwaliteit. De deelnemende clubs zijn: fotogroep Schouwen-Duiveland (Renesse), fotogroep Goes (Goes), fotoclub de draadontspanner (Oost-Souburg) en fotoclub Valkenisse (Koudekerke)

De inzendingen voor de Zeeuwse fotosalon zijn vanaf zaterdag 1 maart tot en met zaterdag 29 maart te zien in het pand van interieur Paauwe in Zonnemaire. De expositie is vrijdagavond 29 februari geopend door Tjeu Strous, tot voor kort voorzitter van de culturele raad van Zeeland.