Renesse lichtpuntje op zwarte zondag

De Schouwse zondagploegen hebben het niet best gedaan. Slechts Renesse zorgde met een 1-1-gelijkspel voor een lichtpuntje. Het punt werd behaald met tien man want al na 35 minuten moest Renesse-speler Roel Krijger met tweemaal geel tegen Hansweertse Boys het veld verlaten. In dezelfde vijfde klasse B scoorden Dreischor en Zonnemaire helemaal niet en maakte Ouwerkerk slechts een eretreffer. In de derde klasse A speelde Zierikzee op sportpark Veerse Poort een stuk beter dan de thuisploeg, Zeelandia/Middelburg, maar kocht daar niets voor. De eerste twee Middelburgse treffers vielen uit een corner. Daartussen scoorde Mathijs Hage, die afgelopen week een aanbod van zondag-hoofdklasser Baronie naast zich neer heeft gelegd, uit een strafschop de gelijkmaker. Via een penalty kwam Zeelandia/Middelburg na rust op 3-1. Hierna speelde Zierikzee het betere voetbal, maar werd daar wederom niet voor beloond. Door de nederlaag heeft Zierikzee een verliespunt meer dan koploper Vlissingen.

Uitslagen Derde klasse A: Zeelandia/Middelburg-Zierikzee 3-1 (1-1 Mathijs Hage (penalty)

Vijfde klasse B: Rimboe-Dreischor 1-0 Zonnemaire-FC Moerstraten 0-1 Hansweertse Boys-Renesse 1-1 WVV-Ouwerkerk 4-1