Delta Sport lastige klus voor Artemis

Delta Sport speelde zondagmiddag een van de betere wedstrijden van het seizoen. Een beloning bleef echter uit: Artemis won nipt met 24-25. De Tilburgse ploeg is wel een tegenstander die de Zierikzeese formatie ligt. De vijf voorgaande wedstrijden werden allen in winst omgezet, inclusief het uitduel van de huidige competitie. En een zesde overwinning op rij tegen de nummer twee van de eerste klasse zat er in sporthal Onderdak zeker in. Delta Sport zat met elf man eens een keer ruim in de selectie. Onder het 'elftal' de na ruim twee jaar teruggekeerde Erwin Bos en Peter Lefevre, een handballer uit Delta Sport 2 en voormalig speler van het eerste. In de eerste helft leverde bijna elke aanval van Delta Sport en Artemis een treffer op. Tegen de rust leek de thuisploeg een mooi gaatje te slaan, maar een break-out bij een 11-9-voorsprong was niet aan Guust Sluijs besteed. Volgens Delta Sport-trainer Bert Nuijens lag daar, en door de ongelukkige tijdstraf voor Stefan den Ouden aan het einde van het eerste bedrijf, de beslissing van de wedstrijd. ,,We missen te veel open kansen. Dat is het hele seizoen al ons manco." In plaats van drie doelpunten verschil kwam Artemis voor rust op gelijke hoogte: 13-13. Halverwege de tweede helft verprutste Delta Sport weer een paar flinke kansen, Artemis benutte ze wel en sloeg een gat van vier treffers. Delta Sport toonde nog wel veerkracht, maar moest toch haar meerdere erkennen in Artemis. De wedstrijd werd overigens voorafgegaan door een mooie minuut stilte wegens de vorige week overleden moeder van Rick Evertse. De speler van Delta Sport speelde een van zijn betere wedstrijden en scoorde een paar mooie treffers. Zijn vijf doelpunten waren niet voldoende om Delta Sport aan de zege te helpen, terwijl het zeker verdiend zou zijn geweest. Direct na afloop volgde op het speelveld een mooie omhelzing tussen Rick en zijn vader Wim. Het was om stil van te worden...  Scores Delta Sport: Peter Lefevre 7, Rick Evertse, Kenneth Mellaert 5, Guust Sluijs 3, Jimmy Niemans 2, Erwin Bos, Stefan den Ouden 1.