Derde plaats Broekhuis in kookwedstrijd VZK

Algemeen

Raymond Broekhuis van Brasserie Arc en Bleu en Hampshire Inn –ArcHotelZeeland, de winnaar van vorig jaar, ging er vandoor met de derde prijs.Marco Adriaanse van Restaurant Peper & Zout uit Middelburg heeft maandag 11 Februari de eerste prijs in de wacht gesleept tijdens de jaarlijkse kookwedstrijd van de Vereniging van Zeeuwse koks (VZK). Hij liet daarmee de andere negen koks achter zich. Het thema van dit jaar was ”Friesland” De tweede prijs was voor Kim van der Hiele, de Sous-Chef van Adriaanse. Adriaanse won met zijn gerecht ” traditie in een nieuw jasje” Geconfijte kalfssukade, uienjus, rode linzen spek en prei, stamppot andijvie, winegums van kweepeer, kletskop van Friese nagelkaas en gefrituurde schorseneren.De gerechten werden beoordeeld door een vakkundige jury. Kees Visser van brasserie de Gouwe Geit, Johan Lansbergen van de World of Drinks, en Martin de Gooijer van Deli XL hadden hun handen vol om de gerechten te beoordelen op smaak, kleur, portionering, uitvoering naar opdracht en algemene indruk. De wedstrijd werd dit jaar gehouden bij Hotel Bom ,”restaurant de Regtkamer” aan de Noordstraat in Burgh-Haamstede. Wim van Dalen speelde een thuiswedstrijd maar viel dit jaar niet in de prijzen, hij behaalde een vijfde plaats. Ook was er een mooie opkomst van belangstellenden uit de regio om de gerechten op de showtafel te kunnen aanschouwen.

Meer nieuws