Fondse/Joziasse heeft zeven matchpoints nodig

Ike Joziasse en Rene Fondse hadden dinsdagavond de grootste moeite om de eerste poulewedstrijd in het mannendubbel 3/4 te winnen.

Op de vierde dag van het Winter Dikke Toren-toernooi (WDTT), die qua weersomstandigheden goed verliep, leek het Zierikzeese tenniskoppel in een zetel naar de overwinning te gaan. Immers, bij een 9-3-voorsprong in de super-tiebreak had het duo zes matchpoints om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat bleek echter geen eenvoudige klus. Hun tegenstanders, Thomas le Clerq en Henning Kalkhoven knokten zich punt voor punt terug en kwamen zelfs op een 9-10-voorsprong. Zouden Fondse en Joziasse dan toch onder de druk bezwijken? Maar dat ene wedstrijdpunt was niet aan Le Clerq en Kalkhoven besteed waarna Joziasse/Fondse alsnog toesloeg met 12-10. Door de zege is het koppel al zeker van een plaats in de halve finale. In een van de poules in het mannendubbel 6 duurde de tiebreak nog langer. Theo en Jorben Sprong speelden tegen Iwan Domic en Robin Vrij. Na beiden een set te hebben gewonnen, bleven vader en zoon met 14-12 overeind in de beslissende tiebreak. Nog meer 'tiebreak-nieuws' van het tweede WDTT komt uit een poule van het gemengd dubbel 6. Het betrof een wedstrijd tussen Kees Verkaart/Marieke de Vries-Steven Marteijn/Loekie den Hollander. Elke set van deze partij eindigde in een tie-break waarin het eerstgenoemde stel uiteindelijk aan het langste einde trok. Voor alle uitslagen van het WDTT, kijk op: www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=17161