Keurmerk voor Koster

Algemeen

koster-co-glas-gevelcertificaat.jpgAls eerste schoonmaakbedrijf in Zeeland mag Schoonmaakbedrijf Koster & Co uit Zierikzee het keurmerk Glas & Gevelonderhoud uitdragen. Het certificaat is onlangs aan directeur J. Koster uitgereikt door drs. H.J.G.M. van Weerdenburg, de voorzitter van de brancheorganisatie OSB. Koster & Co is het eerste bedrijf in Zeeland dat deze erkenning mag voeren. Slechts elf bedrijven in Nederland zijn hier in voorgegaan.

In november is het bedrijf hiervoor aan een onderzoek onderworpen, waaruit blijkt dat glasbewassing op een veilige wijze wordt uitgevoerd. Dit houdt ondermeer in dat werkmethodiek wordt aangepast aan de hoogte en complexiteit van de te bewassen gevel, en rekening wordt gehouden met de fysieke belastbaarheid van de werknemers. De werkmethode en maatregelen tegen de bijkomende risico’s wordt vooraf met een risicoanalyse bepaald. De betrokken werknemers hebben allen een vakopleiding glazenwasser succesvol afgerond. Er wordt gewerkt met gekeurd materiaal en duidelijke werkinstructies.

Koster & Co heeft naast het werk op vaste grond en de traditionele ladders de beschikking over een eigen hoogwerker voor de plaatsen, die anders niet of niet op veilige wijze te bereiken zijn. Daarnaast maakt het bedrijf gebruik van het tuckerpoolesysteem. Met de meegebrachte glaswasunit worden de ramen via telescoopstokken met gedeminerialiseerd water gespoeld. De aldus gereinigde oppervlakten drogen streeploos op. De belasting van het hanteren van de ladder en het klimmen is hierbij afwezig. Er kan sneller gewerkt worden met minder fysiek belasting. Door telescoopstokken van carbon te gebruiken, neemt het werkgewicht flink af.

Jan Koster: ,,Naast het ISO-certificaat is dit keurmerk een mooie aanvulling, ondermeer op gebied van vakmanschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen en medewerkerstevredenheid. We hebben de capaciteiten en de kennis om de glas- en gevelreiniging in de regio flink uit te breiden.”

Meer nieuws