Vogelman al 25 jaar actief

Algemeen

Iedereen kent hem als Nico de vogelman; Nico ten Wolde uit Zierikzee. Iedere ochtend is hij rond kwart voor negen te vinden bij het water aan de Grevelingenstraat in Zierikzee. Daar voert hij tientallen vogels brood.,,Wat ik krijg van de plaatselijke warme bakkers, want zonder deze mensen kan ik het niet doen hoor,” haast hij te zeggen. Ten Wolde, die nu 83 jaar is – doet het al vijfentwintig jaar. Vroeger greep hij de schemering nog wel eens aan om de reigers een visje te voeren, maar dat hoeft niet meer. Die redden zichzelf wel.

Nu gaat het hem om de meeuwen, kraaien en eenden ,,en soms nog wel wat andere vogeltjes.” Maar aan dat ritueel gaat dagelijks uren werk vooraf. Ten Wolde zamelt de broden in en is vervolgens uren bezig om er hapklare stukken van de maken. ,,Je kunt niet die hele broden neergooien natuurlijk.”

De vogels kennen Ten Wolde inmiddels. Ze weten zelfs waar hij woont en rond het uitdeelmoment scharrelen de vogels als in zijn omgeving. De vogelman hoopt dat zijn gezondheid het hem toestaat nog lange tijd door te gaan met het voeren.

Meer nieuws