Logo wereldregio.nl

"Met een Knipoog naar Klassiek" verder onder nieuwe naam

De titel Met een Knipoog naar Klassiek dekte eigenlijk de lading niet meer, reden waarom de programmamakers in 2008 afscheid hebben genomen van deze  titel.

Vanaf de start van Radio Schouwen-Duiveland werd op zondagmorgen het programma Met een knipoog naar klassiek uitgezonden. Een programma van licht klassieke muziek. Het programma is oorspronkelijk opgezet door wijlen Annelies van der Have, voortgezet door Franny Bakker, en de laatste drie jaar wordt het programma beurtelings samengesteld en gepresenteerd door Hans den Haan, André van der Voort en Wim van der Waal. De presentatoren draaien naast licht klassieke muziek ook marsen, muziek uit musicals, moderne popkoren, Andrea Bocelli, Emma Shapplin en dergelijke. Ook klassieke muziek uitgevoerd in een modern jasje of muziek van Abba of Queen uitgevoerd door een filharmonisch orkest komt voorbij. Ook de Schouwse zanger Marc Canto wordt regelmatig opgezet met zijn repertoire. Uit de klassieke top 100 komt u wekelijks wel meerdere nummers tegen. Uitgevoerd door orkesten en solisten met wereldfaam. Ook operette liefhebbers worden niet vergeten. En wat is er toch een prachtige koormuziek. De Mastreechter Staar, Het Volendams Operakoor. New London Choral ga maar door u hoort het allemaal op zondagmorgen of in de herhaling op woensdagavond.

Sinds de eerste uitzending in dit jaar heet het programma "Hier zit muziek in!", in welk programma de mooiste muzikale klanken op de draaitafel worden gelegd.

Radio Schouwen-Duiveland zal u graag als luisteraar begroeten bij Hier zit muziek in! op zondagmorgen van 11.00 uur tot 12.00 uur en (in de herhaling) op woensdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur.