Logo wereldregio.nl

2007 succesvol voor park Neeltje Jans

Deltapark Neeltje Jans kan terugzien op een goed jaar. Het bezoekersaantal steeg naar 299.000 en de omzet nam met 8% toe ten opzichte van 2006. De nieuwe attractie, het grote zeeaquarium Aquapolis, wordt door de gasten zeer gewaardeerd, zo blijkt uit het jaarlijks onderzoek.

Deltapark Neeltje Jans verklaart de goede resultaten voor een deel door de weersomstandigheden. De extreem warme julimaand in 2006, ongunstig voor een themapark, drukte het resultaat van dat jaar. Afgelopen jaar was er juist sprake van een normale zomer. Daarnaast speelt het toegenomen consumentenvertrouwen ook een rol.

Het aantal Duiste gasten stabiliseerde in 2007 bij het themapark en er werden iets minder Vlamingen ontangen. Opvallend was de toename van de online kaartverkoop, die via de website wordt gecommuniceerd. Een andere duidelijke stijger is de zakelijke markt. In toenemende mate vinden er personeelsfeesten, bedrijfspresentaties en dergelijke plaats. Hierbij spelen Deltaplaza, het grote ontvangstgebouw met uitstekende horecavoorziening en de unieke locatie een grote rol. Het park heeft eind 2007 aangekondigd een nieuwe eigenaar te zoeken. Hierover is op dit moment nog geen nieuwe informatie.