Woningkeur Haamstede behaalt certificaat

Algemeen

Wie vanaf 1 januari 2008 z’n huis verkoopt heeft een energielabel nodig.

Dit vertelt hoe energiezuinig de woning is. Een groen A-label is het energiezuinigst en een rood G-label het minst energiezuinig. Zowel voor de verkoper als de koper is dit waardevolle informatie. Want hoe energiezuiniger de woning, hoe goedkoper, gezonder en comfortabeler het wonen is. En dus: hoe meer het huis waard is. Driekwart van de Nederlanders blijkt meer geld te willen betalen voor een energiezuinig huis. Woningkeur in Burgh-Haamstede heeft haar certificaat op zak.Met deze nieuwe verplichting is het voor huiseigenaren extra aantrekkelijk te investeren in goede isolatie (van dak, ramen, vloer en muren) en energiezuinige installaties (voor verwarming, warm water en ventilatie). Deze kosten vallen immers ruim terug te verdienen. Je kunt besparen op de maandelijkse energiekosten. In combinatie met goede ventilatie woon je gezonder en comfortabeler. En de waarde van de woning kan stijgen. Bovendien help je mee het milieu te sparen en klimaatverandering tegen te gaan.

Huiseigenaren moeten het energielabel door een gecertificeerd inspecteur laten opstellen en bij het tekenen van de overeenkomst overhandigen aan de koper. Bij het energielabel zit een standaardlijst met energiebesparende maatregelen om het huis energiezuiniger te maken, zoals de aanschaf van een energiebesparende HR-ketel.

Wie voor een groen label wil gaan (het A-label) kan een energieprestatie Advies aanvragen bij een Energieprestatie adviseur. Deze geeft in een advies-op-maat precies aan hoe je het energieverbruik in de woning kunt verlagen, hoeveel dit kost en wanneer de investering is terugverdiend.

Woningkeur, met meer dan 20 vestigingen door heel Nederland, behoort tot één van de eerste bouwkundige organisaties in Nederland welke is gecertificeerd om zowel energielabels als energieprestatie adviezen te verstrekken. Zij zijn al volop bezig met de uitvoering van de energiekeuringen.

Meer nieuws