Logo wereldregio.nl

Koninklijke onderscheiding voor de heer Lemkes uit Ellemeet.

Vrijdagavond 2 november heeft de heer J.J.C. Lemkes uit Ellemeet de onderscheiding uit handen van burgemeester Asselbergs ontvangen.

Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en komt in aanmerking voor de onderscheiding door zijn langdurige inzet voor de Nederlandse sierteeltsector.Het opspelden van de versierselen gebeurde tijdens een afscheidsdiner in Paleis Het Loo, aangeboden door de nieuwe directie van het Koninklijk Tuimbouwbedrijf Lemkes. Tevens is een jubileumsymposium georganiseerd om het 125-jarig bestaan van het bedrijf te vieren.

De heer Lemkes is ruim dertig jaar directeur/eigenaar geweest van Koninklijk Tuinbouwbedrijf Lemkes in Bleiswijk. In deze functie heeft hij zitting gehad in diverse besturen, waaronder de Adviesraad van het Bloemenbureau Holland, het Bedrijfschap voor de Groothandel in Bloemkwekerijproducten en in het bestuur van de Stichting Onderwijs Sierteelt en Groothandel. Als bestuurslid van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) heeft beoogd decorandus zich – gedurende vijftien jaar – ingezet voor de belangen van Nederlandse groothandelaren in bloemen en planten. Mede dankzij Lemkes heeft deze branche zich kunnen professionaliseren.