Jewannes alias Pieter van de Velde alias de Kapper

Algemeen

Gratis knipbeurt en jaar lang sla voor een fiets Een gratis knipbeurt en een jaar gratis sla. Dat zou de beloning zijn voor de eerlijke vinder van de fiets van de Bruenaar Jewannes van de Velde, alias Jewannes de Kapper. De in Bruinisse razend populaire website Bru.nu heeft er deze week serieus aandacht aan besteed. ,,Ja, dat van die beloning was natuurlijk een grapje. Maar ik heb al afgerekend hoor met die man. Hij wilde er eigenlijk voor hebben,” vertelt de gelukkige eigenaar Jewannes de Kapper.

 

[banner]

 

Vorige week vrijdag ging Jewannes zoals altijd naar het ,,tankstation van Van der Spek.’’ Hij zet zijn fiets neer en wil naar binnen voor een praatje. Maar als De Kapper om half vijf weer op zijn fiets wil stappen, is zijn tweewieler verdwenen. Hij is er echt van geschrokken. Want als is de diefstal van een fiets geen nieuws meer voor een krant, als het je overkomt, dan doet het wel iets met je.

Maar Jewannes heeft het geluk, dat ,,de vriend van mijn kleindochter” actief is bij Bru.nu. Dus al snel werd er een oproep geplaatst op de site. De eerlijke vinder werd een knipbeurt door de oud-knipper in het vooruitzicht gesteld en een jaar lang gratis sla. ,,Maar dat was natuurlijk een grapje van ‘m.”

Hoe dan ook, maandagmorgen kwam het verlossende telefoontje. Iemand had de fiets gevonden in het recreatiegebied achter Aqua Delta. ,,Ik denk dat m’n fiets daar twee nachtjes geslapen heeft. Voor de vinder was het nog een hele toer om de eigenaar terug te vinden. Want Jewannes de Kapper heet zo, omdat hij van oorsprong kapper is. Maar zijn echte naam is Van de Velde en als je dat niet weet, dan wordt het lastig zoeken in het telefoonboek.

Maar Bruinisse is niet zo groot en Jewannes is een bekende verschijning. Dus telefonisch werd er door de vinder contact gelegd met de Kapper en kon de fiets worden opgehaald bij Aqua Delta. Jewannes’ dochter woont op Zijpe en heeft de man naar de fiets toe gereden, zodat hij vervolgens op zijn Paloma terug fietste naar het dorp. ,,De fiets van Piet is terug,” reageert hij nu opgelucht. Fiets van Piet? Het is toch Jewannes. ,,Ja, maar Pieter is mijn tweede naam. In Bruinisse weten ze dat wel,” lacht hij. Jewannes is een gelukkig mens. Zijn vier jaar oude fiets is terug. ,,ik was al van plan om bij Piet Haeck langs te gaan voor een nieuwe fiets. Maar dat hoeft nu gelukkig niet meer. En om de naamsverwarring nog wat groter te maken. Boven de zaak van Piet Haeck prijkt de naam van M. Haeck, Marinus dus. Maar dat is dan weer de vader van Piet. Welkom in Bruinisse.

Meer nieuws