Logo wereldregio.nl

Kinderboekenweek in de bibliotheken

Van woensdag 3 oktober tot en met zaterdag 13 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema voor 2007 is Sub Rosa - Boeken vol geheimen. De Latijnse uitdrukking sub rosa komt uit de 16e eeuw en betekent Geheim – niet verder vertellen! De bibliotheken van Zierikzee, Bruinisse en Burgh-Haamstede hebben een paar spannende activiteiten op het programma.

Zo kunnen kinderen de hele periode mee doen aan de speurwedstrijd Ontdek het geheim van de bibliotheek in alle drie de bibliotheken. De toverbriefjes is een spannend Japans verhaal dat met behulp van het vertelkastje voorgelezen wordt. De voorstellingen zijn voor kinderen van groep en 3 en 4. ( woensdag 3 oktober in bibliotheek Zierikzee, om 14.00 uur en 15.00 uur , vrijdag 5 oktober in bibliotheek Bruinisse, om 16.00 uur en 18.30 uur, vrijdag 12 oktober in bibliotheek Burgh-Haamstede, om 15.30 uur en 18.30 uur).

Kinderen kunnen ook nog meedoen aan twee kleurwedstrijden. De prijsuitreiking van alle wedstrijden is op woensdagmiddag 17 oktober, 16.30 uur in alle drie de bibliotheken. Voor openingstijden en meer informatie: www.biblioosterschelde.nl