Egberts Consulting, WereldRegio en Julianahoeve genomineerd

Algemeen

De jury van de Innovation Award 2007 heeft de drie genomeerden voor deze nieuwe eilandelijke prijs bekend gemaakt. Het betreft de Julianahoeve in Renesse, Egberts Consulting in Zierikzee en de nieuwe krant WereldRegio, deze krant dus. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 12 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Jury-voorzitter J. Ribbens is tevreden over de kwaliteit van de drie genomineerde bedrijven. ,,We hebben natuurlijk met name gekeken naar het innovatieve karakter van de ondernemers,” legt hij uit. In WereldRegio tot aan de uitreiking kort aandacht voor de genomineerden. De eerste is Egberts Consulting. Directeur Gerard Egberts toont zich tevreden met zijn nominatie. [banner]

 

Egberts Consulting is actief op het terrein van problemen rond arbeid en gezondheid. Het bedrijf verstrekt verzuimadviezen en doet aan loopbaanbegeleiding. Ook reintegratie en advisering op het wettelijk terrein heeft de onderneming in haar pakket. Een innovatief project is het poortwachtersplatform. Door aangescherpte regelgeving moeten werkgevers tot het uiterste gaan om hun zieke werknemers binnen boord te houden. En in de gevallen dat dit niet lukt, dan ligt er nog een taak om met de werknemer uit te zien naar een andere werkomgeving.

En daartoe dient het poortwachtersplatform van Egberts Consulting, waarbij zich momenteel zo’n 200 bedrijven hebben aangesloten. Het is een soort vacaturebank voor werknemers, die in een andere werkomgeving en met een andersoortige belasting wel goed kunnen functioneren. Volgens Egberts zijn alle partijen hierbij gebaat. Ten eerste de werknemer, die in het arbeidsproces blijft en daarnaast natuurlijk de werkgever die zijn medewerker in eerste instantie uitleent en hiermee ziektegeld bespaart. Maar door de krapte op de arbeidsmarkt zijn ook de inlenende bedrijven vaak geholpen met nieuwe medewerkers. Egberts legt uit, dat zijn onderneming de bedrijven vaak al goed kent en daardoor een werkelijke bijdrage kan leveren aan het matchen van werkgevers en werknemers.

Het is de eerste keer dat de Ondernemerskring Schouwen-Duiveland de award gaat toekennen. De jury bestaat uit prominente OSD-ers, namelijk juryvoorzitter Ribbens en de leden Schotte, Schouw en Noordhoek. Het idee om de prijs in het leven te roepen, dateert van de nieuwjaarsreceptie. Volgende week aandacht voor de Julianahoeve in Renesse.

Meer nieuws