Logo wereldregio.nl

frietbakje voor op het strand

De Zierikzeese kunstenaar Eric Odinot heeft zijn strandbakje aangedragen als nieuw Zeeuws product voor de manifestatie van het Centrum Beeldende Kunst in Middelburg. Dit centrum heeft een expositie ingericht met nieuwe Zeeuwse producten. Odinot had het frietbakje al eerder ontwikkeld, maar probeert nu extra aandacht te krijgen.

Odinot is als kunstenaar altijd bezig met identiteit en communicatie. Het frietbakje, dat hij nu ontwikkeld heeft, is gemaakt van golfkarton en beeldt als het ware zee en strand uit. Daarnaast is het milieuvriendelijk. Als het strandbakje ooit nog eens op de markt zou komen, dan zouden de plastic bakjes, die her en der op straat liggen het veld ruimen.

banner

Maar het strandbakje, zoals Odinot het heeft genoemd, is wel iets duurder dan het plastic bakje. Volgens hem gaat het om de hoeveel bakjes, dat geproduceerd kan worden. En daarnaast de wijze waarop het geintroduceerd wordt. Wat hem betreft kan het bakje prima deel uitmaken van de imagocampagne van de provincie en dan is er wellicht extra geld beschikbaar.