Logo wereldregio.nl

Zierikzeese ondernemers blij met keurmerk veilig

ZIERIKZEE – De ondernemersvereniging Neptunus in Zierikzee is blij, dat de gemeente deze week heeft besloten om te gaan voor het keurmerk Veilig Ondernemen in Zierikzee. Woordvoerder H. Holty van Neptunus stelt dat er best nog wat te verbeteren is in de stad.

Volgens Holty is het gevoel van veiligheid erg subjectief. ‘Hangjongeren’ voor de Golff vindt de één geen probleem, de andere een bedreiging. Maar ook losliggende stoeptegels kunnen juist voor slechtzienden het gevoel van veiligheid aantasten. Slechte verlichting in de Meelstraat maakt de straat voor ouderen weer minder plezierig. Eerder dit jaar is een eerste inventarisatie gehouden.

In Zierikzee, zo legt Holty uit, is zowel de detailhandel als de horeca verenigd in Neptunus. Dat maakt de vereniging een goede partij voor het werken aan het keurmerk. Ook andere partijen, zoals de Kamer van Koophandel en het hoofdbedrijfschap detailhandel doen mee aan het project.

En nu heeft de gemeente dus ook besloten een krabbel onder het convenant te zetten. Dat betekent volgens Holty dat de partijen zich ook verplichten om aan de slag te gaan. De gemeente zal vooral de openbare ruimte voor haar rekening moeten nemen. Burgemeester en wethouders hebben veiligheidsambtenaar J. Straver aangesteld als projectleider.