De afgelopen jaren zijn er meerdere gevallen van vandalisme geweest in de openbare toilet- en sanitairgebouwen van de haven.
De afgelopen jaren zijn er meerdere gevallen van vandalisme geweest in de openbare toilet- en sanitairgebouwen van de haven.

Sanitairgebouwen haven Zierikzee vanaf april niet meer openbaar toegankelijk

Actueel SD

Zowel het sanitairgebouw Zuidhavenpoort als het drijvend sanitair in de haven van Zierikzee zijn jaarlijks van 1 november tot en met 1 april gesloten.

Wanneer deze gebouwen in april 2024 weer opengaan, zijn ze alleen nog maar toegankelijk voor de recreatieve passanten in de haven. Dat geldt ook voor het sanitairgebouw aan ’t Luitje. Alleen passanten kunnen na betaling, eenvoudig naar binnen via een QR-code. De afgelopen jaren zijn er meerdere gevallen van vandalisme geweest in de openbare toilet- en sanitairgebouwen van de haven. Hierbij lagen wc-potten in stukken op de grond lagen en werden spiegels van de muur getrokken. De sanitairgebouwen waren daardoor noodgedwongen gesloten wegens deze schade en reparaties. Passanten in de haven zijn de voornaamste gebruikers van de sanitairgebouwen en betalen daar ook voor.
Bij hoge nood blijven er genoeg alternatieven over in Zierikzee. Zoals de openbare toiletgebouwen op de parkeerplaatsen P1 Havenpoort en P4 Hoofdpoortstraat. Ook in het centrum wordt door verschillende ondernemers (betaald) toiletgebruik aangeboden.

Meer nieuws