Afbeelding

Laatste woningen Van Hertsbekestraat nu ook verhuurd

Actueel SD

Bruinisse is dertig nieuwe huurwoningen rijker.

Begin augustus reikte Zeeuwland aan de eerste huurders de sleutels uit van hun nieuwe woning aan de Van Hertsbekestraat in Bruinisse. Deze week verhuurt zij aan de laatste huurders een woning.
Daarmee is de bouw van het nieuwbouwproject met dertig levensloopbestendige woningen aan de Van Hertsbekestraat/Deltastraat afgerond. “Wij zijn blij dat we onze huurders weer van een mooie nieuwe betaalbare huurwoning kunnen voorzien.”
Zeeuwland investeerde 7,5 miljoen euro om 32 bestaande woningen te vernieuwen naar dertig levensloopbestendige woningen. De woningen zijn zogenoemde nul-op-de-meter-woningen. Dat betekent dat de woningen zeer energiezuinig zijn door de goede isolatie en kierdichtheid. Er is geen gasaansluiting. De energie die nodig is, wekken zonnepanelen op. Een warmtepomp zorgt voor het verwarmen van de woningen en het warm water. Samen met de betaalbare huur zorgt dit voor lage woonlasten voor de huurder huurders. Voorrang inwoners Bruinisse Zeeuwland wil graag de doorstroming bevorderen. Daarom kregen woningzoekenden uit Bruinisse voorrang. Doordat deze mensen een huur- of koopwoning achterlaten, komen er weer woningen beschikbaar voor anderen in Bruinisse.

Meer nieuws