Afbeelding

NME SD lanceert Groene (bak)fiets

Actueel SD

NME SD heeft zaterdag in samenwerking met Schoon Schouwen-Duiveland de Groene (bak)Fiets van Schouwen-Duiveland gelanceerd.

Deze splinternieuwe groene (bak)fiets helpt inwoners van Schouwen-Duiveland die afval willen rapen. NME SD ziet de fiets als een groen initiatief. “De fiets biedt ondersteuning op het gebied van vervoer, materiaal en als plek om je afval even in te leggen tijdens het rapen. In de fiets vind je een compleet kant en klaar opruimmateriaalpakket met grijpers, vuilniszakken en handschoenen.”
Leo Nouwen (Schoon Schouwen-Duiveland), die zich al acht jaar bezighoudt met het opschonen van het eiland, was de eerste die de fiets in gebruik nam: precies op cleanup day. Nouwen (rechts op foto) is enthousiast. “Het maakt het werk makkelijk en licht.”
De Groene fiets van Schouwen-Duiveland is kosteloos te leen bij NME SD. Hij is nu nog te reserveren via info@nmesd.nl, maar later gewoon via de website. Het is de bedoeling dat er volgend jaar een tweede bijkomt met elektrische ondersteuning om de bereikbaarheid te vergroten.

Meer nieuws