Logo wereldregio.nl

Vreedzaam en sfeervol protest bij presentatie ‘Boerentrots’

  Actueel SD

De belangstelling voor de presentatie van het protestbier ‘Boerentrots’ van Erik Hanse was groter dan verwacht en heeft de landbouwer uit Ouwerkerk heel goed gedaan.

Voordat hij samen met Femke Marije, de tweede vrouw van de BoerBurgerBeweging (BBB), de eerste slokken van Boerentrots in hun keelgaten lieten glijden, kreeg hij het vrijdag na zijn toespraak te kwaad. Een handje van Marije op de schouder van Hanse troostte hem. Een applaus van een aardige mensenmenigte, die zich inmiddels voor café de Biet had verzameld, viel hem ten deel.
Alle emoties van de laatste weken kwamen er op dat moment uit bij Hanse. Tot zijn grote verbazing namen ruim zeventig boeren en toeleveranciers van boerenbedrijven deel aan aan de proteststoet - een vrouw bij de Biet noemde het al toepasselijk ‘Tour de Boer’ - die voorafging aan de presentatie van Boerentrots. De tocht door Zierikzee (Grachtweg, Oude Haven en Nieuwe Haven) werd aan de voorkant begeleid door trekpaarden, een paardentram en oldtimer-tractoren. Tijdens Tour de Boer en presentatie van het bier is geen wanklank gevallen. Het was een vreedzaam en zeer sfeervol protest.