Afbeelding

Crisisnoodopvang De Mei komt er zo goed als zeker

Actueel SD

De kogel is bijna door de kerk. De crisisnoodopvang van vijfendertig asielzoekers in het leegstaande schoolgebouw aan de Grachtweg wordt door de gemeente Schouwen-Duiveland geregeld.

Dit maakte burgemeester Jack van der Hoek maandagavond bekend tijdens een bijeenkomst in de Burgerzaal van het gemeentehuis met omwonenden van het schoolgebouw (De Meie). Omdat er aan een aantal voorwaarden is voldaan kunnen er vanaf 8 augustus tot uiterlijk 1 oktober 2022 vijfendertig asielzoekers worden opgevangen. Wat hun land van oorsprong is, weet Van der Hoek niet, wel dat het gaat lukken. “Zo ziet het er naar uit.”  
Donderdag wordt het definitieve besluit - het Rijk heeft via de veiligheidsregio’s alle gemeenten dringende opgeroepen om asielzoekers op te vangen - genomen om de Meie te gaan gebruiken voor de crisisnoodopvang. De omwonenden worden die dag middels een brief op de hoogte gesteld. In de papieren editie van vrijdag 5 augustus meer over het besluit en de reacties van burgemeester en bewoners op de komst van de asielzoekers.

Meer nieuws