Logo wereldregio.nl

Bronsveld nieuwe gemeentesecretaris Schouwen-Duiveland

  Actueel SD

Simone Bronsveld (55 jaar) treedt per 15 augustus 2022 in dienst als gemeentesecretaris van Schouwen-Duiveland.

Ze volgt daarmee Marieke van den Heuvel op, die op 14 juni afscheid nam. Bronsveld is sinds september 2019 waarnemend gemeentesecretaris en algemeen directeur bij de gemeente Hellevoetsluis. Na haar studie Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam begon ze in 1991 als jurist bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Hellevoetsluis. Tijdens haar loopbaan vervulde ze verschillende (leidinggevende) functies. Zo was Bronsveld lange tijd hoofd van de afdeling Bestuurs- en Managementondersteuning met aandacht voor onder meer beleids- en bestuursadvisering, organisatieontwikkeling en cultuurverandering, regionale samenwerking, projectmatig en programmatisch werken.
Burgemeester Jack van der Hoek: “Met Simone Bronsveld krijgen we een bevlogen, ervaren en vooral betrokken gemeentesecretaris die een belangrijke verbindende schakel zal worden tussen het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie. Namens het gemeentebestuur en alle medewerkers heet ik haar van harte welkom bij de gemeente Schouwen-Duiveland”.
Bronsveld kijkt er naar uit om per 15 augustus aan de slag te gaan. Ze is blij verrast met de hartelijke ontvangst op Schouwen-Duiveland. Ze zegt: “Ik heb veel zin in de nieuwe uitdaging, in een nieuwe omgeving. Samen met anderen wil ik voor elkaar krijgen wat de samenleving nu nodig heeft. Onze inzet voor de publieke waarde zorgt ook voor werkplezier en vitaliteit in de organisatie. Ik wil me graag verbinden met de mensen op Schouwen-Duiveland.”