Logo wereldregio.nl

Schouwen-Duiveland in Top 100 duurzame bestemmingen wereldwijd

  Actueel SD

Gemeente Schouwen-Duiveland is een duurzame toeristische trekpleister die internationaal meetelt.


Dat blijkt uit de notering in de Top 100 Destination Sustainability Stories 2021 van Green Destinations die Schouwen-Duiveland op 5 oktober 2021 officieel heeft gekregen. Schouwen-Duiveland is hiermee één van de duurzaamste gemeentes van Nederland en tevens de enige Zeeuwse gemeente die dit predicaat verworven heeft.
In de Top 100 staan goede voorbeelden van duurzame toeristische bestemmingen over de hele wereld. Deze voorbeelden zijn volgens Green Destinations inspirerend voor anderen, van professional in het toerisme tot reiziger.
Met de notering in de Top 100 krijgt Schouwen-Duiveland internationale erkenning voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Veel mensen en organisaties op Schouwen-Duiveland zetten zich in om het eiland te verduurzamen en om het bewustzijn rondom dit belangrijke thema verder te vergroten. Zo hebben ruim 1900 leerlingen van alle scholen op Schouwen-Duiveland in september van dit jaar meegewerkt aan de bijzondere animatie ‘Act as one’, om zo aandacht te vragen voor klimaatveranderingen en de gevolgen. Met het Watersnoodmuseum is een interactieve klimaatwand, een kennisbank over klimaatverandering en een klimaatspel ontwikkeld. Ook zijn van afval uit het water en visnetten bijzondere kunstwerken gemaakt om het probleem van (zwerf)afval in de zee te benadrukken. Verder spelen grootschalige initiatieven zoals windpark Krammer, het grootste burgerinitiatief voor het opwekken van duurzame energie in Nederland, een belangrijke rol in het verduurzamen van Schouwen-Duiveland. Maar ook gaan veel inwoners in hun vrije tijd op pad om zwerfafval op te ruimen.