Logo wereldregio.nl

VVD: Klompe neemt tijdelijk plaats Van der Hoek in

  Actueel SD

VVD-raadslid Bruno van der Hoek doet tijdelijk een stap terug in verband met drukke werkzaamheden in de landelijke vaccinatiecampagne. Burgercommissielid Arianne Klompe (foto) neemt de plaats van Van der Hoek als raadslid tijdelijk in .

Van der Hoek is als veiligheidscoördinator en locatiemanager van de corona-vaccinatielocaties ingehuurd door de GGD Hollands-Noorden. Door de verlenging van de vaccinatiecampagne kan hij niet garanderen fysiek deel te kunnen nemen aan de raadsvergaderingen. Daarom heeft hij besloten de laatste maanden voor de volgende raadsverkiezingen zijn raadszetel beschikbaar te stellen. ,,Het is niet mijn stijl noch die van de VVD Schouwen-Duiveland om mij af te melden en de raadszetel leeg te laten. Daarbij hebben wij een brede en actieve steunfractie waarin de burgercommissieleden volledig betrokken zijn bij het raadswerk”, aldus van der Hoek. In Klompe heeft hij alle vertrouwen. Van der Hoek staat wel op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.
De 51-jarige Klompe-Hanse is sinds 2018 burgercommissielid voor de VVD Schouwen-Duiveland. Zij heeft na haar HBO- en masterstudie management bewust gekozen voor een carrière in de gezondheidszorg. Ze heeft bestuurlijke ervaring binnen organisaties op het gebied van onderwijs, welzijn, jongerenwerk en sport en zet zich daarnaast in als vrijwilliger bij verschillende maatschappelijke organisaties.