Logo wereldregio.nl
Foto:

,,Alle dagen van de week intensief gereinigd"

  Actueel SD

Leraren van de De Klimop, de basisschool in Dreischor, kunnen prima lesgeven.

Dit zegt directeur Andre Koster naar aanleiding van vragen hoe de basisschool de eerste week na de zomervakantie en in coronatijd is aangevlogen. Zijn antwoorden lijken redelijk representatief voor meerderde basisscholen op Schouwen-Duiveland. ,,Veel kinderen komen zelf naar school en we hebben extra hygienemaatregelen. Alle dagen van de week wordt er intensief gereinigd: op contactpunten en materialen. Kinderen wassen veelvuldig hun handen: na toiletbezoek en pauzes. Het is ook weer mogelijk om oudergesprekken te voeren." Koster geeft verder aan dat het voor elke school maatwerk is. Hier op De Klimop hebben we zeventig leerlingen en bij Theo Thijssen (zijn vorige werkgever, red.) 270. ,,Dan ga je personaliseren in verband met de grootte." Al met al kunnen leerlingen op een gewone manier les krijgen.
In het Brouws museum is alles ook redelijk normaal gebleven. De ruimtes zijn zo groot dat bezoekers elkaar zeker niet in de weg lopen. ,,Mensen zien ook dat we alle maatregelen met betrekking tot corona hebben genomen. Bovendien kun je je bij ons gewoon melden. Je hoeft van tevoren niet te reserveren", aldus Regina op de Beek.
Frituur Plan West heeft in het begin wel wat inkomsten gemist, maar kon wel open blijven toen alle restaurants en cafes op slot moesten. ,,De hele zomer is goed geweest", geeft eigenaar Emiel Huijer aan. ,,Veel mensen bleven thuis en ik zag hier veel Belgen en Duitsers om eten op te halen." Ook de komende maanden verwacht Huijer - vanwege een besmetting was zijn zaak niet zo lang geleden nog een weekje dicht - op de huidige manier door te kunnen gaan. ,,Ik zie het niet gebeuren dat we dicht moeten. En de mensen blijven ook niet weg."
In de krant van vrijdag 28 augustus komen meer ondernemers aan het woord die hun licht over de goede zomer laten schijnen, maar ook twijfels over de komende periode.