Logo wereldregio.nl
Foto:

Boete Scharendijkenaar veroorzaken verkeersongeval 2017

  Actueel SD

De rechtbank heeft een 63-jarige man uit Scharendijke voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval 675 euro boete en drie maanden voorwaardelijke rijontzegging, proeftijd één jaar, opgelegd.

De Scharendijkenaar kwam 8 december 2017, rijdend op de N59 bij Nieuwerkerk, met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht. Daar botste de automobilist in een flauwe bocht frontaal op een tegenligger. De inzittenden van die auto geraakten ernstig gewond. Het echtpaar liep meerdere botbreuken op. Ook de echtgenote, die naast de Schouwse bestuurder een dutje deed, werd eveneens met ernstige botbreuken en hoofdletsel afgevoerd naar het ziekenhuis.
Officier van Justitie Marieke Fimerius eiste twee weken geleden negentig uur werkstraf, waarvan dertig uur voorwaardelijk plus een rijontzegging van zes maanden. Zij vond dat de Scharendijkenaar aanmerkelijk onvoorzichtig en roekeloos had gereden. De rechtbank kwam tot een andere conclusie en daardoor tot een mildere straf. Er was volgens de rechtbank alleen sprake geweest van een verkeersovertreding, waarbij hij het overige verkeer in gevaar had gebracht. De verdachte kon tijdens de behandeling van de strafzaak geen verklaring geven waarom hij op de verkeerde weghelft was geraakt. ,,Ik weet het niet meer”, zei hij toen.
In de uitspraak werd rekening gehouden met het blanco strafblad van de man en het tijdsverloop van tweeënhalf jaar dat de zaak op zitting verscheen, waarvoor hij een strafkorting kreeg.