Logo wereldregio.nl

Lancering Ongehinderd app op donderdag 30 januari

  Actueel SD

Een dagje uit, een avondje op stap. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien willen hiervan genieten.

Naast zo'n 85 andere gemeenten, waaronder Haarlem, Den Haag, Zeist en Hulst, sluit nu gemeente Schouwen-Duiveland aan bij de landelijke organisatie Ongehinderd. 
Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland. Middels de gratis Ongehinderd app en website kunnen mensen met een beperking precies zien welke locaties toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze bieden. De afgelopen periode heeft het keuringsteam van Ongehinderd onze gemeentelijke gebouwen getoetst op toegankelijkheid. Ongehinderd en gemeente Schouwen-Duiveland roepen lokale ondernemers op om ook werk te maken van toegankelijkheid.
Op donderdag 30 januari 2020 wordt de Ongehinderd app op feestelijke wijze gelanceerd in de gemeente Schouwen-Duiveland. De lancering heeft plaats van 14.00 tot 16.00 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis in Zierikzee.
Ruim tien tot vijftien procent van de Nederlanders heeft een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij kunnen via de app en website zien welke locaties toegankelijk zijn.