Logo wereldregio.nl

Bouw in Scharendijke kan nu van start

  Actueel SD

Er komt eindelijk bedrijvigheid in het centrum van Scharendijke. De afgelopen maanden hebben Bouwbedrijf Boogert, verhuurorganisatie BHVK Leisure, belegger De Pagter Beheer II BV en recreatiemakelaar TEAM Leisure de handen inéén geslagen om het beoogde project in het centrum van Scharendijke vlot te trekken. Deze periode van samenwerking heeft ertoe geleid dat het project nu ook daadwerkelijk gelanceerd en gebouwd wordt onder de naam "Boutique Resort Schaardijk". Een kleinschalig  vakantie-resort met 15 vakantiewoningen, 4 appartementen, een  Fitness & Gym én een jaarrond horecagelegenheid. 

Belegger De Pagter Beheer II BV uit Barendrecht, onder andere ook bekend vanuit deelname aan het project Mondragon in Zierikzee, koopt de commerciële ruimten en bovengelegen appartementen (aan de Dorpsstraat) in het project en BHVK Leisure zal verantwoordelijk zijn voor de verhuur en het beheer van de 4 appartementen en 15 recreatiewoningen in Boutique Resort Schaardijk. ,,Wij zijn verheugd dat wij op deze wijze weer een steentje kunnen bijdragen aan de leefbaarheid en dynamiek op Schouwen-Duiveland in het algemeen en Scharendijke in het bijzonder", legt belegger Henk de Pagter,  uit. 

Tevens zal BHVK Leisure verantwoordelijk zijn voor de inrichting en conceptvorming van de commerciële ruimten. Er moet gedacht worden aan een gezellige dag-horecazaak  alsmede een gym en sportfaciliteit. Deze voorzieningen zijn beschikbaar voor de gasten van Boutique Resort Schaardijk, alsook voor de inwoners van Scharendijke en omgeving en toeristische bezoekers van Scharendijke. ,,Wij zien ernaar uit om dit Boutique Resort helemaal naar eigen inzicht in te vullen qua concept en voorzieningen, zodat wij ook maximaal kunnen sturen op een jaarrond recreatieve bezetting met uitstekende rendementen", vertelt Jorien Buijs van BHVK Leisure. 

Door de toetreding van belegger De Pagter Beheer II BV uit Barendrecht en de onderscheidende formule van BHVK Leisure kan het project nu ook snel van start en kunnen de bouwwerkzaamheden vanuit Bouwbedrijf Boogert aanvangen. ,,Wij zijn heel blij om na een langere periode van voorbereiding rondom de locatie nu ook met kracht uit te kunnen spreken dat we dit eerste kwartaal van 2020 gaan starten met bouwen met als doel om vroeg in 2021 op te kunnen leveren", zet Hans Boogert van het gelijknamige bouwbedrijf uiteen. In het dorp was al lange tijd kritiek op de tijd dat de bouw op zich heeft laten wachten. Ook zijn de meningen verdeeld over de bouw van de recreatiewoningen. Een deel van de inwoners ziet liever gewone huisvesting.