Logo wereldregio.nl

Theateravond over jeugd en social media

  Actueel SD

Ze lijken steeds meer tijd te besteden op hun smartphone, tablet of laptop. Voor jongeren de ideale manier om in contact te zijn met vrienden, kennis en amusement. Het baart de ouders soms zorgen. Vragen over bijvoorbeeld de veiligheid en 'eeuwigheid' van internet en over mogelijke verslaving dringen zich aan hen op. Maar ook de jongeren zelf zouden het misschien wel anders willen. Hoe ga je hier (samen) het best mee om?

Het antwoord op deze vraag komt van Katja Verhagen en Helder Theater tijdens een bijzondere thema-avond op donderdag 6 februari. De interactieve avond vol mediawijsheid voor leerlingen én hun ouders, is een initiatief van de ouderraad van de scholengemeenschap Pieter Zeeman in Zierikzee en wordt kosteloos aangeboden in het auditorium van de school. Pedagoog Katja Verhagen en Helder Theater nemen jong en oud mee in de online wereld en maken inzichtelijk waarom jongeren (en ouders) doen wat ze doen. De avond is gevuld met beelden, actuele onderzoeken en praktijkervaring, waardoor u uw kind nog beter begrijpt en kunt begeleiden. Vier acteurs van Helder Theater spelen herkenbare scènes uit de dagelijkse praktijk. De avond is interactief. U wisselt meningen en ervaringen uit met andere ouders.

De avond is bestemd voor leerlingen uit de onderbouwklassen van het voortgezet onderwijs, klassen 1 tot en met 3. Met hun ouders zijn zij van harte welkom. Daarnaast zijn ook de leerlingen van groep 8, samen met hun ouders, van harte uitgenodigd voor deze theateravond. Omdat e organisatie graag willen weten op hoeveel mensen ze kan rekenen, graag aanmelden via ouderraad.pz@pontespieterzeeman.nl.