Logo wereldregio.nl
Foto: provicom

Zoektocht naar mogelijke drenkeling bij kering

  Actueel SD

Rondom de Oosterscheldekeringis is sinds dinsdagavond gezocht naar een (vermoedelijk) te water geraakt persoon. De zoekactie rond de Stormvloedkering tussen Vrouwenpolder en Neeltje Jans werd rond 23.25 uur opgestart. Zowel de KNRM-reddingboten Fred als Koos van Messel (beiden station Neeltje Jans) werden opgeroepen. Ook twee ambulances en een traumahelikopter werden na de melding naar Neeltje Jans gestuurd. de Oosterscheldekeringis sinds dinsdagavond gezocht naar een (vermoedelijk) te water geraakt persoon.

De zoekactie rond de Stormvloedkering tussen Vrouwenpolder en Neeltje Jans werd rond 23.25 uur opgestart. Zowel de KNRM-reddingboten Fred als Koos van Messel (beiden station Neeltje Jans) werden opgeroepen. Ook twee ambulances en een traumahelikopter werden na de melding naar Neeltje Jans gestuurd. Momenteel zoekt de KNRM aan de Oosterscheldezijde van de N57 naar de drenkeling. Even na middernacht is de Rotterdamse traumahelikopter gearriveerd bij de Faelweg op het voormalige werkeiland. Het traumateam stond hier samen met de twee ambulanceteams stand-by. Rond 00:45 uur is het medische personeel weer ingerukt.

Rond 00.15 uur was ook een Search- and Rescuehelikopter van de Nederlandse Kustwacht ter plekke. Deze is direct gaan zoeken boven de Oosterschelde. Omstreeks 00.30 uur werd door de bemannin g van reddingboot Fred de Jacobahaven bij Kamperland afgezocht. De politie zocht hier ook, maar dan vanaf de kant. Tot nu toe echter zonder resultaat.  De zoekactie wordt sinds 00.40 uur ook ondersteund door de RWS75 van Rijkswaterstaat. Over de omstandigheden waarbij de persoon te water is geraakt, is nog geen informatie beschikbaar. Om 01.30 uur is de zoekactie afgeblazen.(bron Provicom)