Logo wereldregio.nl
Foto: Watersnoodmuseum

Volop activiteiten watersnoodmuseum in kerstvakantie

  Actueel SD

Tijdens de kerstvakantie is er dagelijks van alles te doen in het Watersnoodmuseum. Er zijn filmvertoningen van Operatie Oosterschelde, museumrondleidingen voor het hele gezin en kinderactiviteiten. De activiteiten zijn gratis bij een (betaald) bezoek aan het Watersnoodmuseum, met uitzondering van de filmvertoningen. Tijdens de vakantie is het museum dagelijks geopend, behalve op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. In Het Vijfde Caisson, gelegen naast het Watersnoodmuseum, wordt op zondag 22 december, maandag 23 december, zondag 29 december, maandag 30 december en zondag 5 januari de film 'Operatie Oosterschelde' van filmmaker Joop Span getoond. Vijftig jaar geleden wilde de overheid de Oosterschelde afsluiten met een dichte dam. Een kleine groep actievoerders vond dat onaanvaardbaar. Ze vochten om de Oosterschelde open te houden.
 
De film begint om 14.30 uur en vooraf wordt u ontvangen met koffie/thee en appeltaart met slagroom in de Museumbrasserie. De kaartjes, van €7,50 per persoon, kunt u reserveren via: info@watersnoodmuseum.nl of 0111-644382. Elke maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag in de kerstvakantie kunt u deelnemen aan rondleidingen met het hele gezin. Een gids geeft uitleg over de geschiedenis van de watersnoodramp van 1953 en neemt u mee langs de highlights van het Watersnoodmuseum. De rondleidingen starten tweemaal daags, om 11.00 en 13.00 uur. Kinderen tot ongeveer 10 jaar kunnen op vrijdag 27 december en vrijdag 3 januari, tussen 12.00 en 14.00 uur, meedoen met de activiteit 'Een koffer vol verhalen'. Uit een oude grote koffer kunnen ze originele objecten uit de jaren '50 uitkiezen en hierover vertellen. Het is een interactieve activiteit waarbij kinderen zelf aan de slag gaan met de objecten en de bijbehorende verhalen. Een echte aanrader waarbij de beleving van de kinderen centraal staat.
 
Door een speciale route, het Jeugdwatersnoodmuseum, stappen kinderen terug in de tijd naar 1953 en ontdekken zij de waargebeurde verhalen van Koos en Mina. Koos was 5 jaar tijdens de ramp van 1953. Mina was 12 jaar. Beiden hebben zij een verschrikkelijke rampnacht meegemaakt die hun hele leven overhoop haalde. De jongere kinderen kunnen aan de hand van een nieuwe fotozoektocht het museum in.