Logo wereldregio.nl
Foto: provicom

Succesvolle hulpactie Zeelandbrug

  Actueel SD

Bij de Zeelandbrug tussen Colijnsplaat en Zierikzee is zondagmorgen met succes gezocht naar een persoon die van de brug zou zijn gesprongen.

De melding van de drenkeling in de Oosterschelde kwam rond 08.45 uur binnen. De van de brug gesprongen man zou nog enige tijd in het water zijn gezien maar vervolgens uit het zicht zijn verdwenen. Na de melding werd door de Kustwacht een zoekactie opgestart. Vanuit Rotterdam is de traumahelikopter op pad gestuurd. Een half uur na de melding werd de drenkeling bij de Svc112-boei aan de zijde van Colijnsplaat gelokaliseerd door de RWS75 van Rijkswaterstaat. Even later kon deze aan boord worden gebracht van de brandweerboot van Stavenisse.

In de tussentijd was vanaf Neeltje Jans de KNRM-reddingboot Fred aan het zoeken. Verder werd ook een Search and Rescue-helikopter opgeroepen en werd particuliere vaartuigen gevraagd mee te zoeken. Inmiddels is ook de KNRM-redd ingboot Koos van Messel (Neeltje Jans) ingezet. Rond 09.25 uur werd besloten de drenkeling richting haven De Val aan de noordzijde van de Zeelandbrug te brengen. Het slachtoffer werd gereanimeerd maar rond 09.30 uur werd gemeld dat het slachtoffer weer een hartslag had en zelfstandig ademhaalde. Vijf minuten later was het slachtoffer ter plaatse in de haven. Hij werd daar opgewacht door twee ambulanceteams en het team van de traumahelikopter.

Het slachtoffer is na een korte behandeling ter plaatse per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Ook de arts van het traumateam reed met de ambulance mee. (Provicom)