Logo wereldregio.nl

Actie Serious Request Rode Kruis

  Actueel SD

Het Rode Kruis op Schouwen-Duiveland mobiliseert alle kinderen van het eiland om zaterdag 7 december mee te doen aan een zwemactie voor Serious Request. Die middag gaan ze zwemmen, waarvoor ze zich laten sponsoren door familie, vrienden en bekenden.

Het Rode Kruis heeft de radioactie Serious Request dit jaar gericht op de strijd tegen de mensenhandel; met name van kinderen. Vanaf 18 december gaan DJ's van radio 3FM vanuit Goes naar Groningen lopen. Die dagen proberen ze zoveel mogelijk mensen te binden aan de actie. Op Schouwen-Duiveland gebeurt dat dus al op zaterdag 7 december. In de week voor kerst (18-24 december) trekken er drie teams met 3FM-dj's vanaf drie verschillende locaties in het land van actie naar actie. Ze gaan op een barre tocht door Nederland om op kerstavond hopelijk aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, centrum van de actie én natuurlijk de plek waar 3FM Serious Request begon in 2004. Zij lopen van plaats naar plaats met als doel om jullie acties en evenementen te ondersteunen. 24 uur per dag maken zij live radio vanuit heel het land en zijn ze via livestreams online en op televisie te volgen.

Via de scholen wordt de kinderen gevraagd mee te doen aan de zwemactie bij Laco.. Maar ze kunnen zich ook rechtstreeks melden bij rflikweert@rodekruis.nl