Logo wereldregio.nl
Foto: vrij van rechten

Tiny houses komen in Renesse

  Actueel SD

Zeeuwland realiseert samen met de gemeente en ondernemersvereniging Renesse 24 Tiny Houses in Renesse.

De Tiny Houses worden voor een periode van vijftien jaar geplaatst op het oude voetbalveld van S.V. Renesse. Naar verwachting zijn de woningen in het najaar van 2020 gereed. Om de belangstelling voor Tiny Houses te peilen, organiseerde Zeeuwland in juni een informatiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst presenteerde Zeeuwland verschillende type woningen. De belangstelling onder jongeren was overweldigend. De afgelopen periode hebben Zeeuwland, gemeente, dorpsraad en ondernemersvereniging Renesse onderzoek gedaan naar de mogelijkheid in Renesse om de Tiny Houses te realiseren. Op basis van ruimtelijke aspecten is er besloten om de Tiny Houses te realiseren op het 'oude' voetbalveld van S.V. Renesse.
Doelgroepen
De Tiny Houses zijn bedoeld voor jongeren (starters) op de woningmarkt. Daarnaast zijn ze ook bestemd voor (tijdelijk) personeel van ondernemers (horeca en recreatie) in de Westhoek. De woningen zijn geschikt voor één tot twee personen. Zeeuwland zorgt er voor dat de woningen betaalbaar zijn voor de doelgroep en dat huurtoeslag mogelijk is.

Jongeren die graag in een Tiny House willen wonen, kunnen hun interesse kenbaar maken via tinyhouses@zeeuwland.nl. Zeeuwland houdt de geïnteresseerden op de hoogte over de voortgang van het project. Ook worden zij geïnformeerd hoe de woningen worden verhuurd. De woningen voor het (tijdelijk) personeel van ondernemers uit de Westhoek worden verhuurd via de ondernemers. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich melden bij secretariaat@renesseaanzee.nl.