Logo wereldregio.nl

VVD: ‘Laat paal Zuidhavenpoort zakken’

  Actueel SD

Met alle wegwerkzaamheden van Rijkswaterstaat van dit moment wil de VVD in de gemeenteraad dat de paal in de Zuidhavenpoort snel naar beneden gaat.

Ook de bussluis aan de kadeweg moet tijdelijk naar beneden. ,,Nu er aan diverse uitvalswegen in en rond Zierikzee door Rijkswaterstaat en de gemeente aan de wegen wordt gewerkt doet de VVD een dringend verzoek in het kader van de veiligheid aan het college om zo snel mogelijk over te gaan tot het openen van de paal in de Zuidhavenpoort in Zierikzee. Hiernaast verzoeken wij om ook de bussluis op de Kadeweg in Zierikzee tijdelijk te laten zakken.
Door deze twee wegafsluitingen tijdelijk open te stellen kunnen de rotondes van twee kanten worden ontlast omdat eilandbewoners de andere routes kennen," zo schrijft VVD-ster Margo Lemsom aan burgemeester en wethouders. En verder: ,,De VVD maakt zich dan ook ernstig zorgen. Ook voor bezoekers aan de Hap (huisartsenpost) is het een hele uitdaging om binnendoor op de plaats van bestemming te komen. De VVD meent hiermee een snelle oplossing voor handen te hebben die op korte termijn gerealiseerd kan worden."