Afbeelding

Opstartproblemen breken volleybalsters Forza op

Actueel SD|Sport

De volleybalsters van Forza zijn het seizoen 2022/2023 begonnen met een nederlaag.

Peter Korstanje, de nieuwe coach, zag zijn team zaterdag in sportzaal de Vanger met 1-3 (20-25 21-25 25-15 26-28) verliezen van Voltena 3. De eerste twee bedrijven waren wat onder het niveau dan Korstanje tijdens de voorbereiding had gezien. Zijn team was gespannen en kende opstartproblemen omdat de eerste, ‘echte’ pot op het programma stond. In de eerste set keek Forza tegen een 6-1- en een 8-3-achterstand aan. Dat bleek teveel van het goede. In het tweede bedrijf was het eigenlijk van hetzelfde laken een pak. Korstanje: “Voltena 3 had twee goede passer-lopers. Ze zijn vrij lang en sloegen overal door de blokkering in.”
Door wat wisselingen in de derde set door te voeren op de midden- en diagonaalposities ging het wat beter draaien en kwam Forza terug tot 1-2 in sets. De goede lijn werd doorgetrokken in de vierde set. Met een 22-19-voorsprong leek er in Bruinisse een vijfde en beslissende set in de maak. Bij 24-23 kreeg Forza een setpunt maar via 25-25 en 26-26 trok Voltena 3 met 26-28 aan het langste eind. “Zuur “, omschreef Korstanje, “omdat de wedstrijd naar meer smaakte.”