Doelpuntenmaker Bas Kempe (links) wordt vastgehouden door twee ploeggenoten terwijl Aart de Waal (rechts) zijn succesvolle assist viert. Foto: Dirk van Wolferen

“Daar moeten we ons tegen wapenen”

Actueel SD|Sport

Het contrast met de openingswedstrijd van Bruse Boys in de derde klasse B kon niet groter.

Waar de ploeg van trainer Michel Maaskant met speels gemak Kruiningen (0-5) op eigen veld opzij zette, was de eerste thuiswedstrijd, zaterdag op sportpark Volharding, een ware struggle om een punt ‘binnen te harken’ tegen Den Bommel: 1-1. De hele wedstrijd had Bruse Boys constant te stellen met de ploeg van Goeree-Overflakkee. Maaskant: “Den Bommel heeft veel ervaring en ervoor gezorgd dat het tempo er bij ons niet in kwam. Fysiek hebben ze hun krachten gebruikt.”
Bruse Boys kwam wel als eerste ‘in’ de wedstrijd die werd bemoeilijkt door het hoge gras. Een aanval van de thuisploeg na ruim een halfuur belandde uiteindelijk bij Aart de Waal. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Dylan Adelaar waardoor de aanvaller, bezig aan zijn derde periode bij Bruse Boys, de 1-0 produceerde. Het was voor Den Bommel geen enkele reden om het roer om te gooien of haar tactiek te wijzigen. Ze hield het tempo laag en op slag van rust scoorde ze uit een corner de gelijkmaker. Het is typisch zo’n standaardsituatie waaruit niet-voetballende ploegen weten te scoren.
In de rust drukte Maaskant zijn spelers op het hart ‘uit de kracht’ van Den Bommel te blijven. “Ze speelden continu de lange bal. Dat is blijkbaar de derde klasse en daar moeten we ons tegen wapenen.” Door eigen toedoen kwam Bruse Boys op achterstand. Een slecht weggewerkt bal werd een voorzet en schoot Den Bommel de 1-2 achter Bruse Boys-goalie Kenneth Boogerd.
Vanwege de nadelige tussenstand moest Bruse Boys het wel over een andere boeg gooien. Ze toonde karakter en mentaliteit en nam meer risico. Met zijn tweede, succesvolle assist van de middag bereikt De Waal invaller Bas Kempe, die Bruse Boys een verdiend gelijkspel bezorgde in de zesde minuut van blessuretijd. “Ik denk dat 2-2 een goed resultaat is. Meer zat er niet in”, besloot Maaskant.