Afbeelding

WIK’57 houdt eer hoog op tweede speeldag

Actueel SD|Sport

Voor de voetbalclubs op Schouwen-Duiveland viel er op de tweede speeldag niet zoveel te vieren.

WIK’57 bleek op een winderige zaterdag 1 oktober de uitzondering. Op sportpark De Vospit versloeg de ploeg van trainer Richard de Moedt SC Stavenisse 3-1. Hij noemde het een terechte overwinning. Na de 2-1 van de Thoolse ploeg bleef zijn team rustig. “Maar een 2-2 zat er niet in hoor.” De marge van twee werd weer hersteld door een strafschop van Colin van Wanrooij.
Brouwershaven en Westhoek, poulegenoten van de Kerkwervenaren, hielden elkaar in Burgh-Haamstede in evenwicht in de vierde klasse B. Met tien man kwam Westhoek op 1-1 dankzij een benutte penalty door Delano Westerink. Brouwershaven-trainer Marcel Verschoor vond dat zijn elftal twee punten had laten liggen op sportpark Van Zuijen. “Ik vond ons erg goed spelen.” Na de 0-1 van Martijn Dalebout kreeg Westhoek-speler Rick Lifino zijn tweede gele kaart. “Tegen tien man is het niet altijd makkelijker voetballen want zij gingen alles of niets”, aldus Verschoor die zijn team een flinke kans op 0-2 zag verprutsen. Een terechte pingel bracht het streekduel weer in evenwicht. Henk Schouten, trainer van Westhoek: “De 1-1 voelt als een overwinning op grond van de tien man en vijf minuten voor tijd scoren”.
Duiveland leed in dezelfde afdeling in Goes een 2-1-nederlaag. Haar oefenmeester Jordy Heikens vond het uiteindelijk wel een terechte nederlaag na een ‘vervelende’ wedstrijd. “We hebben zelf te weinig (goed) gedaan om te winnen.”
SKNWK wilde in de derde klasse B in ieder gevallen niet verliezen na de 7-0-oorwassing van vorige week tegen Kapelle. De Nieuwerkerkers waren volgens coach Johnny van Dijke heer en meester op sportpark Het Springer, kregen kansen maar scoorden niet. “We hebben Kruiningen alle hoeken van het veld laten zien. Ik ben blij met een punt maar we hadden er drie verdiend.”
ZSC’62 kon net als op de openingsdag niet winnen en verloor met 3-1 van DVV’09. In Dirksland drukte de scheidsrechter met tien gele kaarten, keurig verdeeld over beide teams, en een rode (voor ZSC’62-speler Davey van Essen na ongeveer een uur spelen) een behoorlijke stempel op de wedstrijd die zeker niets iets weghad van een schoppartij. Echter, vanwege de al niet gebrekkige leiding ontstonden er veel irritaties op het veld. Na de 2-0 van de thuisploeg kwam ZSC’62 na de aftrap op 2-1 en ging er een knop om. Het moest tegen DVV’09 met strijd gebeuren. Dat deed de ploeg van trainer Thomas Mangelaars, ook toen ze met tien man kwamen te staan. “Hun doelman pakte drie onmogelijke ballen. Het leek er niet op dat wij met tien man speelden, maar ik hoop wel dat dit onze slechtste wedstrijd van het seizoen was.”
MZC’11, begonnen met een fraaie 4-1 tegen Yerseke, kwam zaterdag van een Koude(kerkse) kermis thuis. Thuisploeg VCK sloeg pas in blessuretijd toe, maar de Zierikzeese formatie deed het niet goed. “We hebben te weinig kansen gecreëerd”, aldus trainer Adriaan Nieuwenhuijse.

UITSLAGEN
AMATEURVOETBAL
Tweede klasse G:
VCK-MZC’11 2-0

Derde klasse B:
Bruse Boys-Den Bommel 2-2 (1-0 Dylan Adelaar, 2-2 Bas Kempe) - zie verslag later op deze site
DVV’09-ZSC’62 3-1 (2-1 Andres Jonker)
SKNWK-Kruiningen 0-0

Vierde klasse B:
Westhoek-Brouwershaven 1-1 (0-1 Martijn Dalebout, 1-1 Delano Westerink)
WIK’57-SC Stavenisse 3-1 (1-0 Jochem den Hartog, 2-0 Harmen van de Bok, 3-1 Colin van Wanrooij)
Goes-Duiveland 2-1 (1-1 Dylan van Klinken)